Ugrás a fő tartalomra

Korda Filmstúdió "osztálykirándulás"

Még a tavalyi év folyamán volt szerencsém a volt céges csoportommal egy jó kis kirándulást megejteni az etyeki Korda Filmstúdió díszletei között és a látogatóközpontjukban, melyhez nem voltam rest elvinni magammal a fényképezőgépem, ezekből láthattok most egy képes bejegyzést.
Életemben először jártam a nem Korda Gyuri bácsiról elnevezett filmstúdióban, jó kis élmény volt, bár azt meg kell hagyni, hogy a forgatási helyszínek bejárását ezerszer jobban élveztem, mint a látogatóközpontban végigvenni a filmgyártás történelmi pillanatait ;)
Természetesen első kérdésem volt, hogy hol szabad fotózni, ennek megfelelően izzítottam a felvétel gombot a fényképezőgépemen.

Korda Sándor volt egyébként a brit filmgyártás ősatyja, aki nem mellesleg brit lovagi címet is kapott. Rendkívül céltudatos alkotó, ugyanakkor nagyon barátkozó természetű volt így dióhéjban (leginkább ezek a jelzők visszhangoznak a fejemben, ha a több órás előadásra gondolok).

A filmpark bejárása után egy szuper grillpartit csaptunk a csapattal, házi túrós pogácsával és rengeteg, zamatos borral megágyazva előtte :D


Elég szép kis panoráma tárul a szemünk elé a buszvégállomásról:
A filmstúdió bejárata:Bebocsátás után egyből a külső díszletek felé vettük az irányt, sem az oda-, sem pedig a visszaúton nem botlottunk bele egyetlen sztárba sem. A Borgiák díszletét sajnos aktív munka miatt nem látogathattuk.A brooklyn-i utcákat tökéletesen visszaadó díszlet:


Mozi is van:


Ez a céges rendezvény egy fokkal izgibbnek nézett ki aznap, elvezetgettem volna ezeket a verdákat ;)
Látogatóközpont - Korda Sándor életpályájának főbb állomásai:A filmgyártás eszközei a kezdetektől napjainkig:A Borgiák díszlet makettjei:


Egy régi ismerős, Vuk is szembejött az eredeti forgatókönyvvel:


A több órás program végén egy szuper aranyos, családias hangulatú borászat felé vettük az irányt, ahol a kollégám elvállalta a séf szerepét és az alábbi ebédet rittyentette nekünk:

Tádámm, íme a végeredmény (ami rekordidő alatt fogyott el):

Nagyon szuper, ugyanakkor picit fárasztó program volt a Korda Filmstúdióban tett látogatásunk, viszont remek például rossz idő esetén, illetve olyan céges csapatépítő programként, ahol mondjuk eg ledolgozós szombatot váltana ki a csoport ezzel a kiruccanással.
Mi az Etele tértől buszoztunk ki, oda-vissza egy felnőtt jegy kijön egy ezresből, 4-es metróval pedig már még könnyebben ki lehet jutni a busz végállomásig.
Családi programként sem utolsó ez természetesen, a filmek szerelmeseinek igazán tetszeni fog a rengeteg kamera, kiállított kellékek és még egy optikai csalódás aktív szereplői is lehetünk :)

Van köztetek például, aki imádja a Mars mentőakciót? Megnézhetitek az eredeti űrkabint is, amiben a filmet forgatták:

Remélem, tetszett ez a kis képes beszámoló az etyeki Korda Filmstúdióról.
Voltatok már itt? Ha igen, Nektek hogy tetszett?

Pusza: Reni

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Teszt: Syoss Color Refresher színmegújító hajszínező - egy hab a zuhany alatt

Attól függetlenül, hogy épp milyen "színkedvemben" vagyok, szeretem a hajfestési procedúrát, mert egyrészt akkor anyummal rendkívül jól szórakozunk - leginkább egymáson, emellett odáig vagyok azért a gazdag és élénk hajszínért, amit viszont csak az első pár hajmosásig van lehetőségem viselni. Utána következik a na, vajon milyen fakó vörösre sikerül kikopnom szakasz, amely egészen a következő hajfestésig tart. Nos, a lehető legjobbkor érkezett a Syoss új fejlesztésének, a színfelfrissítő habnak a tesztelési lehetősége, az azon a héten frissen befestett, mokka-árnyalatú hajamon teszteltem a terméket, melyről most bővebben szeretnék mesélni Nektek.

A nagy száraz sampon teszt

Holnap indul a tavasz második őrületi felvonása, remélem már mindenki kivágta előre a kuponjait :) Ha a Toni&Guy száraz samponjára fáj a fogad, akkor mindenképpen olvass tovább:

Syoss
Egy kupacban mutatom most meg az általam eddig használt száraz samponokat, mindegyikhez drogériákban juthattok hozzá. Jöjjenek jobbról balra a termékek, elsőként a Pixibag-be rejtett Syoss termék.

1.000-1.300 forint magasságában mozog az ára, 200 ml terméket kapunk a pénzünkért, ez a termék viszont az én hajamra nem vált be, tele lettem fehér folttal, bármerre és bárhogyan is fújtam a hajamra a porított terméket, a dúsító hatása is hamar tovaszáll (1 óra). Jelenleg úgy használgatom el, hogy a fejemet előre döntve, a hátsó/alsó hajszálakat frissítem fel vele, a látható helyekre vagyis a fejem búbján és oldalt a pofim mellett futó tincsekre a Balea Trend It Up száraz samponját használom.
Balea
A DM-ben az egyik fellelhető száraz sampon a sima kék Balea-s, 700 forintot kóstál 200 ml termék és ezért a pénz…

Teszt: Helia-D Regenero termékcsalád

A hajam elég sok "kínzásnak" van kitéve a szokásos környezeti ártalmak mellett: rendszeresen van festve, hajtőemelővel és hajhabbal megküldve szárítom be forró levegős hajszárítóval és 1-1 nap nyerésére még száraz samponos támadásnak is kiteszem. Elég rossznak hangzik igaz? Szerintem is és végre rámtalált egy olyan komplett termékcsalád, ami szépen helyre tudta tenni nem csak belsőleg a hajszerkezetet, de külsőre is ápolt, puha lett a hajam. Hatalmas köszönetet érdemel a Szépségbolt, amiért látatlanban megtalálták a gyógyírt a hajamra és kipróbálhattam a termékeket:


Helia-D Regenero hajerősítő sampon minden hajtípusra: imádom a könnyed, folyós állagát a maga borostyán színével és citrusos aromájával! A sampon teljes egészében növényi hatóanyagot tartalmaz, 26 különféle gyógynövény kivonatával. Könnyen kinyerhető a kemény, műanyag flakonból, könnyen felpattan a kattanós fedele. A hajon azonnal eloszlatható és szinte azonnal fel is habzik, selymes, ugyanakkor gazdag habot képez…